Posti julkaisee 6. syyskuuta Suomen Museoliiton 100-vuotispäivän kunniaksi postimerkit, joissa esitellään 10 erilaista museota. Museo Leikki on yksi näistä.

Satavuotiaan Museoliiton juhlapostimerkeissä esitellään 10 museota

Posti julkaisee 6. syyskuuta Suomen Museoliiton 100-vuotispäivän kunniaksi postimerkit, joissa esitellään 10 erilaista museota. Museo Leikki on yksi näistä. Oman postimerkin saavat Hiihtomuseo, Musiikkimuseo Fame, Auton ja tien museo Mobilia, Museo Leikki, Museokeskus Vapriikki, Poliisimuseo, Turun museokeskus, Suomen lasimuseo, Saamelaismuseo Siida ja Kansallismuseo.

”Valitsimme mukaan otettavat museot ja esineet yhteistyössä Postin kanssa. Merkeissä nähdäänkin merkittäviä ja muuten huomionarvoisia helmiä kulttuurihistoriallisten ja erikoismuseoiden kokoelmista”, kertoo Museoliiton konsernin viestintäpäällikkö Miisa Pulkkinen.

Museo Leikin kokoelmatyön keskeinen tallennusvastuualue on suomalainen lelunvalmistus, ja kaikki juhlamerkkiin valitut esineet kertovat sen tarinaa omalta osaltaan.

”Museo Leikin postimerkkiin valittiin lopulta monista hyvistä vaihtoehdoista kolme ehdotonta kotimaisen lelu- ja pelivalmistuksen klassikkoa: Plaston 1970-luvulla valmistama Kurkkumopo, Juho Jussila Oy:n puinen Hakka ja Tactic Gamesin Kimble-peli. Kaikki valitut esineet myös herättävät runsaasti nostalgisia muistoja kävijöissämme. Näistä kaikista leluista on leikkikokemuksia useilla sukupolvilla ja ne ovat monille tunnistettavia”, kertoo museonjohtaja Johanna Rassi.

Lisäksi merkissä korostuu ajankohtaisuus, sillä Suomen vanhin edelleen toimiva lelutehdas Juho Jussila Oy täyttää tänä vuonna 100 vuotta ja Museo Leikissä avautuu juhlanäyttely lokakuussa.