Lelumuseo uudistuu! Uusi Museo Leikki avautuu keväällä 2022

Lelumuseo Hevosenkenkä on nyt Museo Leikki! Nimenvaihdos kertoo museon laajan uudistushankkeen mukanaan tuomasta näkökulman vaihdoksesta. Jatkossa museon toiminta ja näyttelyt keskittyvät pelkän lelujen esittelemisen sijaan myös leikin tutkimusmatkailuun ja leikin puolustamiseen. 

Museo Leikki on leluihin, leikkiin ja lapsuuden historiaan keskittynyt erikoismuseo. Museo Leikin kokonaan uudistettu päänäyttely nostaa esiin lapsuudesta tuttuja ilmiöitä, kuten välituntileikkejä, juhlahetkiä ja faniutta tarinoiden, esineiden, valokuvien – sekä tietysti itse leikin avulla. 

Uusi koko perheen Museo Leikki avautuu uudisrakennuksessa yleisölle loppukeväästä 2022 Tapiolassa osoitteessa Ahertajantie 3. Museon toimisto ja kokoelmat ovat muuttaneet osoitteeseen marraskuun 2021 alussa. 

Suomen kulttuurirahasto tukee museon uudistusta Museovisio-apurahalla.

Museo Leikin omistaa Teatteri Hevosenkengän kannatusyhdistys ry. Museo Leikki muodostaa yhdessä Teatteri Hevosenkengän ja taideterapiatalo Tusculum Hevosenkengän kanssa ainutlaatuisen lastenkulttuurin keskittymän. Teatteri ja Tusculum Hevosenkenkä sijaitsevat Mankkaalla, noin 4 kilometrin päässä Museo Leikistä.

Toiminta-ajatus

Hevosenkengän toiminta-ajatus on tarjota kokonaisvaltaisia elämyksiä lapsille ja aikuisille, herättää oivalluksia ja elämyksiä, kannustaa luovuuteen ja kehittää lastenkulttuuria.

Visio

Hevosenkengän visio on olla tunnettu korkealaatuisesta ja monipuolisesta, kaikille lapsille ja perheille suunnatusta kulttuuritoiminnasta. Hevosenkenkä on vahvasti espoolainen, mutta toimii myös laajemmin Suomessa ja kansainvälisesti.

Arvot

Hevosenkengän kaikkea toimintaa ohjaavat arvot ovat lapsilähtöisyys, suvaitsevaisuus, korkea laatu, luova rohkeus, lämpö ja sydämellisyys sekä ilo ja huumori.

Hevosenkenkä on satujen koti ja leikin laboratorio

Museo Leikkiä rakennetaan parhaillaan.
Museo avautuu keväällä 2022.