Lelumuseo Hevosenkenkä on nyt Museo Leikki!

Lelumuseo Hevosenkenkä on vaihtanut nimensä Museo Leikiksi. Museon näkökulma painottuu jatkossa vahvasti leikkiin.
Piirroskuva ihmisistä museotyössä, kuten ripustamassa taulua.

Kansanedustaja Pia Kauma museoharjoittelussa Lelumuseossa

Lelumuseo Hevosenkenkä saa kunnian emännöidä elokuun viimeisenä torstaina 26.8.2021 kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Pia Kauman (Kok.) poliitikon museoharjoittelua.
mustavalkoisessa valokuvassa kolme poikaa istuu leluautojen päällä pihalla.

Lelu, leikki ja mielikuvitus turvaa tuomassa -muistokeruu

Lelumuseo kerää muistoja turva- ja lohtuleluista sekä erilaisista haastavista lapsuuskokemuksista!

Uuden Lelumuseon näyttelyn suunnittelijaksi helsinkiläinen Good Kombo

Lelumuseo Hevosenkengän näyttelyuudistuksen kumppani on helsinkiläinen näyttelysuunnittelutoimisto Good Kombo
Havainnekuva Museo Leikin uusista tiloista ulkoa päin.

Lelumuseo Hevosenkenkä muuttaa uusiin tiloihin WeeGeen naapuriin

Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä muuttaa vuoden 2021 aikana uusiin tiloihin osoitteeseen Ahertajankuja 3. Samalla museossa toteutetaan kokonaisvaltainen uudistus. Uusi Lelumuseo, leikin ja lelun ihmemaa, avautuu arviolta keväällä 2022.
Peltinen lentokenttä lelu kuvausjalustalla kuvausstudiossa

Kaksi erikoismuseota yhdessä 3D-mallinnuksen maailmassa

Lelumuseo Hevosenkengän ja Suomen Kellomuseon yhteinen 3D-hanke opetti museoille uuden tavan digitoida omia kokoelmiaan.
Nalle ja koira -lelut

Lelumuseo Hevosenkenkä on suljettu uudistuksen vuoksi

Lelumuseo Hevosenkenkä on sulkenut ovensa Näyttelykeskus WeeGeellä koronarajoitusten ja museon uudistuksen vuoksi.

Lelumuseo on suljettu 30.11.2020 – 28.2.2021

Näyttelykeskus WeeGee ja Lelumuseo Hevosenkenkä ovat suljettuna 30.11.2020 - 28.2.2021.

Koe Lelumuseo etänä

Lelumuseo Hevosenkengän voi kokea myös kotisohvalta käsin!
Seurustelua lentokoneen matkustamossa Lelumuseo Hevosenkengässä.

Tule mukaan Museovisionääreihin uudistamaan Lelumuseota!

Tule tekemään kanssamme Suomen iloisinta museota! Lelumuseo Hevosenkenkä uudistuu vuosina 2021 – 2022 ja nyt kutsumme asiakkaitamme mukaan vaikuttamaan uudistukseen Leikin laborantit -asiakastyöryhmään.
Museon työntekijä asettelee esineen tunnistetietoja.

Lelumuseo Hevosenkenkä uudistuu – kokoelmapalvelut tauolle

Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä uudistuu lähivuosina ja museon kokoelmatilat muuttavat. Uudistustyön takia kokoelmapalvelut ovat tauolla 1.12.2020 - 29.4.2022.

WeeGeen paikoitusalueella remontti

WeeGeen edustalle rakentuu uudet suojaisat ja laajemmat pysäköintitilat vuoden 2021 aikana. Pysäköintiluolaston louhinnan ja rakentamisen aikana 13.10.2020 – 1.10.2021 näyttelykeskuksen edustalla on käytössä noin 30 asiakaspaikkaa.
Pehmolelu-koira, jossa on kangasmaski.

Edellytämme kasvomaskin käyttöä museovierailun aikana

suosittelemme kasvomaskien käyttöä kaikille yli 15-vuotiaille museovierailun aikana.
Eri-ikäisiä ihmisiä Lelumuseo Hevosenkengässä.

Tule mukaan Leikin laborantteihin uudistamaan Lelumuseota!

Lelumuseo tallentaa leikkikalujen kuluttamista 18.9.

Lelumuseo on mukana kulutusteemaisessa nykydokumentointitempauksessa 18.9. Tallennamme lelujen kulutusta marketin leluosastolla ja kivijalkalelukaupassa Helsingissä.
Piirroskuva ihmisistä museotyössä, kuten ripustamassa taulua.

Poliitikko museoharjoittelussa Lelumuseossa

Lelumuseo Hevosenkenkä saa elokuun viimeisellä viikolla torstaina 27.8. kaupunginvaltuutetun, kaupungin hallituksen jäsenen Mari Anthonin museoharjoitteluun luokseen.
3D-mallinnuksen kuvia kumisesta pupusta.

Lelumuseon ensimmäiset 3D-mallinnokset julkaistu

Lelumuseo on julkaissut ensimmäiset 3D-mallinnuksensa kokoelmansa eriaikaisista leluista Sketchfab-verkkoalustalla. Ne ovat siellä vapaasti tutkittavissa.
My Little Ponyt pesussa Lelumuseossa osana koronaviruksen leviämistä ehkäiseviä toimia.

Ohjeet turvalliselle museovierailulle

Lelumuseo Hevosenkenkä haluaa taata kävijöille mahdollisimman turvallisen museovierailun. Noudatamme Suomen hallituksen yleisiä linjauksia ja THL:n ohjeita.

Lelumuseo on suljettu 31.5. saakka

Näyttelykeskus WeeGee ja Lelumuseo Hevosenkenkä ovat suljettuna 31.5.2020 saakka. Noudatamme Suomen hallituksen ohjeistusta koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi ja ehkäisemiseksi.

Lelumuseolle merkittävä apuraha uudistushankkeeseen

Lelumuseo on suljettu