Leikin säännöt

Tervetuloa Museo Leikkiin! Meillä on muutamia sääntöjä, joita noudattamalla kaikkien museokäynnistä tulee mukavampaa.

♥♥  Näyttelytilaan ei tilanahtauden ja siisteyden vuoksi pääse lastenvaunuilla ja siksi ulkorattaat jätetään näyttelytilojen ulkopuolelle. Museolta voit lainata kantoreppua, sisärattaita tai rengassuojia sylivauvaikäisten vaunuille.

♥♥ Jätä siisteyden vuoksi myös ulkokenkäsi näyttelytilan ulkopuolelle, jossa on kenkäsäilytystila ja kestosuojia ulkokengille. Lattiat ovat viileät, ota halutessasi sisätossut mukaan.

♥♥ Jätä laukkusi, takkisi ja sateenvarjosi naulakkoon. Käyntisi kevenee! Museosalissa on olosuhdeilmastointi, mistä johtuen ilma saattaa tuntua erilaiselta kuin tavanomainen huoneilma.

♥♥ Älä juokse!, museossa liikutaan kävellen. Voit liukastua ja satuttaa itsesi.

♥♥ Lapset saavat syödä eväänsä museon aulassa tai Museo Leikin pajatilassa, mikäli se on vapaana. Siivoathan aina jälkesi. Älä vie ruokaa tai juomaa näyttelytilaan.

♥♥ Museo Leikissä lapset leikkivät oman vanhempansa tai muun seuralaisensa vastuulla.

♥♥ Museo Leikissä voivat vierailla alle kouluikäiset lapset vain 15-vuotta täyttäneen seurassa ja huoltajan vastuulla.

♥♥ Kaikkien museossa yksin vierailevien kouluikäisten ja alle 12-vuotiaiden lasten tulee jättää kassalle yhteystiedot sellaiselle aikuiselle, johon voimme olla yhteydessä hätätilanteen sattuessa. Lomake on saatavilla museon kassalta tai tulostettavissa tästä.

♥♥ Laitathan käyttämäsi lelut paikalleen, jotta seuraavakin leikkijä löytää ne.

♥♥ Museo Leikissä saa ottaa kuvia omaan henkilökohtaiseen käyttöön. Jaa kuvia #MuseoLeikki 

♥♥ Muistathan, että Museo Leikissä jokainen saa leikkiä, nauraa, itkeä, jutella ilman että tulee kohdelluksi huonosti. Ketään ei saa väheksyä henkilökohtaisten ominaisuuksien kuten sukupuolen, iän, ulkonäön, terveydentilan tai taustan perusteella.

♥♥ Jos jokin herättää sinussa huolta tai kohtaat epäasiallista kohtelua, kerro siitä museon henkilökunnalle. 

Ikärajat

Museo Leikissä voivat vierailla alle kouluikäiset lapset vain 15-vuotta täyttäneen seurassa ja huoltajan vastuulla.

Kaikkien museossa yksin vierailevien kouluikäisten ja alle 12-vuotiaiden lasten tulee jättää kassalle yhteystiedot sellaiselle aikuiselle, johon voimme olla yhteydessä hätätilanteen sattuessa. Lomake on saatavilla museon kassalta tai tulostettavissa tästä.

Täältä voit antaa meille palautetta.

Muumihahmoja. Kuva: Paula Virta