Siluettikuvia erilaisista japanilaisen populaarikulttuurin elementeistä.

Tokiosta Tapiolaan - japanilaisen populaarikulttuurin harrastaminen Suomessa -erikoisnäyttely 17.4.2024 – 22.3.2026

Animea, mangaa, cosplayta, j-rockia…! Museo Leikin erikoisnäyttely pureutuu japanilaisen populaarikulttuurin harrastamiseen Suomessa. Japanilainen populaarikulttuuri nousi erityisesti monen nuoren tärkeäksi kiinnostuksen kohteeksi ja identiteetin osaksi 2000-luvun alussa. Nykypäivänä harrastajasukupolvia on jo useampia, eikä kiinnostus aiheeseen näytä laantumisen merkkejä. Paikkansa näyttelyssä saa niin japanilainen sarjakuva, animaatio, pelit, muoti, musiikki, kuin fanitaidekin.

Tokiosta Tapiolaan -näyttelyssä pääset muun muassa kokeilemaan mangan piirtämistä, pelailemaan japanilaista arcade-peliä, tutkimaan harrastajan huonetta ja leikkimään anime-hahmojen pienoismaailmalla. Näyttely on tehty tiiviissä yhteistyössä harrastajayhteisön kanssa ja se on suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille kouluikäisistä alkaen.

Tokiosta Tapiolaan -näyttelyn palvelut

Tokiosta Tapiolaan -näyttelyyn liittyvät palvelut ovat jo varattavissa. Tarjolla on opastuksia ja työpajoja eri-ikäisille sekä lasten synttärit. Palvelutarjonta täydentyy kevään ja syksyn 2024 mittaan.
Katso esimerkiksi:
Animesynttärit 7 – 12-vuotiaille
Taikaketun arvoitus -kierros päiväkoti-ikäisille
Animestudio-työpaja alakoululaisille
Hopeanuolen jalanjäljissä -opastus yläkoululaisille ja 2. asteelle
Tykkäätkö Japanista? -opastus aikuisryhmille

 

Tokiosta Tapiolaan -näyttelyssä tapahtuu:

Ti 25.6. Japan POP! Drag Show Museo Leikissä klo 18.30 – 21

La 31.8. Espoo-päivän maksuton Tokiosta Tapiolaan -tapahtuma klo 10 – 17: Japan POP cosplay-pukunäytöksen esiintyjien haku on avoinna!

Näyttelyn ilme: Mari Kasurinen

Näyttelyn yhteistyökumppanit

Mukana myös

Sangatsu Manga!:n logo
Cinama mondon logo
Mainio Clothingin logo