Poniystävyys on ikuista- mininäyttely


Poniystävyys on ikuista! -mininäyttely

Vuonna 2022 rakastettu My Little Pony -lelusarja täyttää 40 vuotta! Museo Leikki juhlistaa synttärivuotta ihastuttavalla Poniystävyys on ikuista! -mininäyttelyllä 4.10.2022—29.4.2023.

Mininäyttely tarjoaa kurkistuksen My Little Pony -lelusarjan historiaan, mutta myös nykyhetken MLP-ilmiöihin, kuten ponien ja oheistuotteiden keräilyyn, Mari Kasurisen upeisiin poniveistoksiin ja sekä ponien ympärille syntyneeseen yhteisöllisyyteen bronykulttuurin kautta. 

Näyttelyyn toiminnallista puuhaa tarjoavat muun muassa My Little -keppiponit sekä ratsastettava Twilight Sparkle -jättiponi. Näyttelyn kruunaa Mari Kasurisen museolle valmistama suloinen ja ainutkertainen My Little Leikki -poniveistos!

Näyttelyn ohessa on luvassa myös ihanan ponimaista ohjelmaa kuten aikuisten opastuksia, ponimiittejä, poniaiheisia synttäreitä ja museon ponijuhlia. Mininäyttelyn ajan museokaupasta voi tehdä uniikkeja poniaiheisia löytöjä.


Ponitaide

Näyttelyssä on esillä “My Little Pop Icons” -teossarjastaan kansainvälisesti tunnettu kuvataiteilija Mari Kasurisen (s. 1984) ihania poni veistoksia. Esille ovat päässeet muun muassa velhoponi My Little Harry Potter, tummanpuhuva My Little Darth Vader sekä poniräppärit My Little Jay-Z & My Little Kanye West! Veistoksillaan Kasurinen tutkii erityisesti henkilöbrändäystä, konsumerismia ja moninaisuuden ilmentymistä populaarikulttuurissa.

Kasurisen My Little Pop Iconit laukkasivat kansainvälisten pää medioiden suosioon jo vuonna 2009. Teossarjan ovat huomioineet muun muassa The Huffington Post, Time.com, Wired, The Guardian, YLE, Vogue sekä StarWars.com.

Kasurisen veistoksia on ollut esillä maailmanlaajuisesti niin gallerioissa kuin taidemuseoissakin Euroopassa, USA:ssa ja Kanadassa. Art Basel -taidemessuilla Kasurinen oli esillä vuosina 2012—13. Kasurista on edustanut arvostettu sveitsiläinen taidegalleria Galerie Gmurzynska vuosina 2012-2015.

My Little Darth Vader/ Mari Kasurinen
My Little Darth Vader
Mari Kasurisen Harry Potter -poniveistos
My Little Harry Potter
Mari Kasurisen My Little Twin Peaks -taulu
Twin Peaks -taulu


Bronyt

Crystal Fair
Crystal Fair 2014 juliste

Ponit nosti uuteen kukoistukseen vuonna 2010 alkanut animaatiosarja My Little Pony: Ystävyyden taikaa. Sarja synnytti ympärilleen normeja rikkovan brony-alakulttuurin, jossa ponien faneiksi tunnustautuivat ensikertaa myös miehet. Näyttelyssä esitellään sekä brony-kulttuuriin liittyviä esineitä ja fanitaidetta, että muistellaan Suomessa vuonna 2014 järjestettyä kansainvälistä ponikokoontumista, Crystal Fair 2014 –poniconia.

 

BronyCon Summer 2012
Vinyl Scratch a.k.a. DJ-Pon3 hahmo BronyCon 2012 kesäconissa


Keräily

Keräilijän kokoelmaa. @mybabyponies

Ponien keräilijä on usein aikuinen, joka on lapsuudessa tutustunut poneihin ja leikkinyt niillä. Poneja hankitaan esimerkiksi erilaisten fanien perustamien sosiaalisessa mediassa toimivien yhteisöjen sekä erilaisten osto- ja myyntipalstojen kautta.

Suomesta löytyy monia innokkaita My Little Pony -keräilijöitä Näyttelyssä voi kurkistaa muutaman suomalaisen keräilijän ihaniin ponikokoelmiin, jotka sisältävät myös harvinaisuuksia ja kustomoituja poneja. 

Kuvat @mybabyponies

Keräilijän kokoelmaa. Kuva @mybabyponies


My Little Leikki

Museo Leikin Ponijuhlissa näki ensimmäistä kertaa päivänvalon Mari Kasurisen suunnittelema ja tekemä My Little Leikki -poniveistos! Museo Leikki tulee näin olemaan maailman ensimmäinen museo, jolla on oma nimikko My Little -veistoksensa!

Tule ihastumaan tähän suloiseen poniin Museo Leikkiin!

My Little Leikki graafinen kuva