Maskotti Pony Love
Ponimusa
Poniconin lipunmyynti
Ota tästä haltuun Poniconin  ohjelma-aikataulu. Ohjelma sisältyy Poniconin pääsylipun hintaan, lukuun ottamatta mahdollisia pajamateriaalimaksuja.
Pidätämme oikeudet ohjelmamuutoksiin.

LAVAOHJELMA

17.15–17.45 Avajaissanat ja custom-kilpailun teosten esittelyt
Tervetuloa Poniconiin! Avajaissanojen jälkeen esitellään custom-teokset, jotka ovat esillä Poniconin aikana yleisöäänestystä varten. Teoksia saa äänestää aina klo 19:00 asti. Kisassa jaetaan palkinto sekä yleisön suosikille että tuomariston valitsemalle voittajalle.

17.45-18:10 Kunniavieras kuvataiteilija Mari Kasurisen haastattelu
”My Little Pop lcons” -teossarjastaan kansainvälisesti tunnettu kuvataiteilija Mari Kasurisen (s. 1984) personoidut poniveistokset laukkasivat ihmisten ja kansainvälisten päämedioiden suosioon jo vuonna 2009. Kasurisen veistoksia on ollut esillä niin gallerioissa kuin taidemuseoissa laajalti Euroopassa, Amerikassa ja Kanadassa. Veistoksillaan Kasurinen tutkii konsumerismia, henkilöbrändäystä, populaarikulttuurin ilmiöitä ja sitä, mitä nämä merkitsevät ihmisille. Niin yksityis- kuin julkisuudenhenkilöt ovat tilanneet itsestään näköisponeja.

18:15-18:40 Kunniavieras Insomnia – Crystal Fair 2014 päävastaava ja Brony-vitriinin asiantuntijan puheenvuoro
Lähes tyhjästä ilmestyneenä ja vahvasti Yhdysvalloista inspiraatiota hakeneena, Insomnia astui Suomen brony-skeneen kesällä 2012, keskellä kuuminta brony-huumaa. Insomnia ilmoitti ensitöikseen, että nyt myös Suomeen järjestetään ensimmäinen poniconi. Tästä syntyi legendaarinen Finlandia-talolla järjestetty Crystal Fair 2014. Tule seuraamaan lavaohjelmaa, jossa Insomnia esittelee museon poninäyttelyn brony-vitriinin esineitä sekä niiden merkityksiä, symboliikkaa ja tarinoita.
 
19.00–19.30 “My Little Pony”, The Rainbooms -cosplaytanssirymän esitys
Tule seikkailemaan poniystävysten Twilightin, Rarityn, Pinkie Pien, Rainbow Dashin, Applejackin ja Fluttershyn kanssa tanssin merkeissä. Pääset mukaan poniystävysten kommelluksiin ja hauskoihin hetkiin, sekä kokemaan ystävyyden taian!
 
19.30–20.00 Cosplay-kisa
Cosplay-kilpailussa kisaillaan parhaasta My Little Pony -cosplay-puvusta. Tuomaristo valitsee kisan voittajan.
 
20.00–20.15 Cosplay- ja custom-kisojen palkintojen jako
 
20.15–20.45 Ponimusiikkia metsästämässä
Mistä löytää uutta ponimusiikkia? Dj Prowox paljastaa missä ponimusiikkia julkaistaan ja miten sitä pystyy seuraamaan. Prowox on soittanut dj-settejä monessa eri online-tapahtumassa ja myös paikan päällä mm. Trotconissa (2021) ja Harmonyconissa (2023).
 
20.45–22.00 Ponidisco – Dj Prowox
Loppuhuipennukseksi Dj Prowox soittaa setin täyttä ponimusiikkia ja vie conikansan lumoavalle matkalle ponimusiikin maailmaan! Let´s dance!

 

KESKUSTELUOHJELMAT

17.30–18.15 Ystävyyden taiasta merkkien tekemiseen – My Little Ponyn uusi generaatio
Pari vuotta sitten My Little Ponyn supersuosittu Ystävyyden taikaa tuli loppuunsa ja uusi generaatio Make Your Marks! sai alkunsa. Onnistuiko vaihto sujuvasti vai onko uusi generaatio askel huonompaan suuntaan? Keskustellaan ja vertaillaan molempia generaatioita yhdessä!
 
18.30–19.30 Ponidialogi
Ponileikkimuistojen jakaminen dialogin menetelmällä. Millaisia muistoja sinulla on ponileikeistä tai mitä leikit tänään? Mitä ponit sinulle merkitsevät? Dialogissa kaikki ovat tasavertaisia keskustelijoita ja kaikkien ajatukset tärkeitä.

 

TYÖPAJAT

17.00–19.15 Pörröavaimenperä -työpaja
Walk in -työpaja, jossa valmistetaan pörröinen ihastuttava avaimenperä. Materiaaleista voi valmistaa myös asusteen ponille, esim pörrösäärystimet. Materiaalimaksu 2e käteinen.
 
19.30–21.30 Roottaus-työpaja
Kaipaako ponisi harjaksien vaihtamista? Pajassa opetetaan 2 erilaista roottaus-tekniikkaa. Ota oma poni ja karvat mukaan, opi tekniikat ja jatka hommia kotona. Karvoja voi myös ostaa pajasta (pussi 7€, puolikas pussi 4€, pussi riittää noin yhteen poniin, käteinen tai mobile pay). Voit myös tulla vain katsomaan, miten roottausta tehdään.

 

NON STOP OHJELMA

My Little Pakopeli
Sinulla on 10 minuuttia aikaa ratkaista poniaiheinen repun sisällä oleva minipakopeli. Kaikkien täysi-ikäisten pelin läpäisseiden kesken arvotaan 5-hengen pakopelilahjakortti (arvo135€). Pelin tarjoaa YourEscape.
 
Myynti- ja yhdistyspöydät
Poniconissa on myynnissä My Little Pony-teemaista sekä teemaa lähellä olevaa fanitaidetta ja keräilytavaraa! Tule tekemään löytöjä Museo Leikin näyttelytilaan! Lisäksi museon aulatiloista löytyy Harrastusseura Revontuli ry:n pöytä, jossa yhdistys myy kannatustuotteitaan, esittelee yhdistyksen toimintaa ja Pörröcon- ja Horrorfest Helsinki -tapahtumiaan, sekä myy lippuja kyseisiin tapahtumiin. Voit myös osallistua Keijon Kalapeli -arpajaisiin ja voittaa, MLP-aiheisia palkintoja!
 
Poniconin aikana paikalla on myymässä kahvilaherkkuja kahvila Play Café ja Museo Leikin museokaupasta voi ostaa virallisia Poniconi-tuotteita.
 
Poniconin epäviralliset jatkot
Coniväen epävirallisiset jatkot lähellä olevassa olutravintola Gallows Birdissä (K-18), jonka kabinetti on varattuna aina klo 22 alkaen. Osoite: Länsituuli 5, Espoo.