Etualalla vanhempi nainen lukee sanomalehteä ja taustalla toinen apulaisen asussa pyyhkii pölyjä.

Museoteatteriesitys Lahjahevonen 7.3. alkaen

Teatteri Hevosenkenkä Museo Leikissä

Vanha lelukauppa herää henkiin! Tule kanssamme kokemaan vanhan maailman hurmaa, totta ja tarua, museoteatterissa. Keväästä 2024 lähtien teatterielämys rikastaa kävijöitä tiedoilla ja tunnelmilla. Humoristinen Lahjahevonen sopii pienille ja suurille.
 

Lahjahevonen

Kirjoittanut ja ohjannut: Kirsi Siren

Puvut, hevosnukke ja rekvisiitta: Fanni Lieto

Musiikki ja äänimaailma: Tommi Lindell

Näyttelijät: Outi Haaranen-Halme ja Mirkka Hekkurainen

Tekniikka: Jani Salmi, Thomas Bäckmann

Taustatutkimus: Valtteri Korva ja Mirkka Hekkurainen

Hauska ja musiikkipitoinen Lahjahevonen tarjoaa lapsille ja aikuisille, kaikenikäisille, aikamatkan 1800-1900-luvun vaihteeseen. Tutustumme vanhaan Helsinkiin, koemme väläyksen aikakauden maailmantapahtumista ja tulemme tutuksi kuvitteellisen tarinan kautta Aleksanterinkadulla sijainneeseen Hanna Herlinin Lelukauppaan, Hanna Herlins Leksakshandeliin. Museo Leikin kokoelmiin kuuluu paljon hienoja leikkikaluja, jotka ovat olleet myynnissä Herlinin lelukaupassa. Tulkaa katsomaan ja eläytymään menneeseen maailmaan meidän kanssamme!

Kiitokset Hanna Herliniä koskevista tiedoista Leena Mannerille. Näytelmän nuket ovat Fanni Liedon omia.

Liput: 14 € aikuiset*, 3 € lapset (sisältää Museo Leikin pääsylipun). Museokortti ei oikeuta museoteatterin pääsylippuun. Lippuja voi ostaa esityspäivänä myös museon kassalta, mikäli niitä on jäljellä.

Esitys soveltuu kaikille leikki-ikäisistä alkaen. Kesto noin 25 min.

Esitys on varattavissa myös yksityisnäytöksenä päiväkoti- ja kouluryhmille hintaan 250 € (sisältää pääsyliput Museo Leikkiin, maks. 40 katsojaa). Varaukset ja tiedustelut: info[a]museoleikki.fi

Rouva hilkka päässään keskustelee vanhan ajan lehtipojan kanssa.
Nainen apulaisen asussa pitelee kaatunutta, silinteripäistä miestä kainaloiden alta.
Ryhmäkuva hymyilevistä työryhmän jäsenistä.
Lahjahevonen-museoteatteriesityksen työryhmään kuuluvat: Jani Salmi, Mirkka Hekkurainen, Outi Haaranen-Halme, Tommi Lindell, Kirsi Siren ja Fanni Lieto. Kuva: Pekka Elomaa