Vappuiloa valokuvassa

 

Huhtikuun kurkistus kokoelmaan -sarjassa liikutaan vappumaisissa tunnelmissa lähestyvän juhlan kunniaksi! Tällä kertaa esittelemme valokuvakokoelmastamme otoksen noin 50 vuoden takaa. Museomme valokuvakokoelma koostuu muutamista sadoista valokuvista 1900-luvun alusta nykypäivään. Kokoelma tullaan piakkoin digitoimaan Jenny ja Antti Wihurin rahaston rahoittamassa hankkeessa, joka kestää toukokuun alusta elokuun loppuun. Aineistoa voi selailla verkossa Finna -asiakasliittymässä alkusyksystä lähtien.

Valokuvassa vietetään vappua vuonna 1965 Helsingin Haagassa. Kuvassa on kohta 4 vuotta täyttävä Tuomo-poika ratsastamassa ruskealla keinuhevosellaan. Hevosen ohjaksiin on kiinnitetty punainen vappupallo ja suitsiin sininen vappuhuiska. Kuvassa taustalla näkyy Tuomon lempileluja; oman isän tekemä huoltoasema ja kolmella kippiovella varustettu autotalli sekä lukuisia pikkuautoja. Tuomo tykkäsi kovasti leikkiä myös legoilla, jotka olivatkin tuohon aikaan aivan uutuus Suomessa. Valokuva on lahjoitettu paperisena museolle 2000-luvun lopulla, ja lahjoitus sisältää myös muita kuvia Tuomon ja veljensä leikeistä.

Kartutamme valokuvakokoelmaamme mielellämme! Jos sinulla on paperisia tai digitaalisia valokuvia lasten leikeistä, leluista tai lapsuudesta ylipäänsä, joiden ajattelet sopivan museokokoelmaamme, otathan yhteyttä (johanna.rassi at hevosenkenka.fi)! Valokuvat kaikilta ajoilta käyvät, myös nykyajan kuvat. On hyvä varmistaa, että valokuvien luovuttamiseen on kuvan ottajan ja kuvassa olevien henkilöiden lupa, varsinkin jos kyse uudemmista kuvista. Paperiset valokuvat palautetaan halutessa takaisin kun olemme ne digitoineet!