Pupusaari ja museot ne yhteen soppii!

Piirroskuva pupuista kahvipöydässä.

Pupusaari ja museot ne yhteen soppii!

Museo Leikki ja Suomen Kello- ja korumuseo Kruunu saavat oman museokahvilan, kun Pupusaari Tapiola avaa ovensa museoiden kämppiksenä huhtikuussa 2022. Pieni ja ketterä organisaatio ja asiakasnäkökulman korostaminen yhdistää kaikkia toimijoita. Pupusaaren perustaja Linda Mustakari kertoo, mistä kahvila Pupusaari on tehty.

Pupusaaren tarina

Kertoisitko, Linda, miten Pupusaari sai alkunsa?

”Kahvila & Putiikki Pupusaari sai alkunsa, kun päätin haluavani perustaa kahvilan. Mieheni Juhani Kähönen lähti onneksi ennakkoluulottomasti mukaan. Minulla oli jo aiempaa yrittäjätaustaa, ja elämäntilanteemme oli sopiva keväällä 2020 kahvilan perustamiselle. Pupusaari Tapiolan avautumisen jälkeen meillä on neljä kahvilaa Espoossa.”

Miten Pupusaari eroaa muista kahviloista?

”Pupusaari on nimenomaan lähiöiden oma kahvila. Emme sijaitse ostoskeskuksissa, vaan lähellä ihmisiä siellä, missä he asuvat. Olemme aidosti alueen oma kahvila.

Tunnemme myös asiakkaamme erinomaisesti ja panostamme asiakaspalveluun. Olemme pieni perheyritys ja työskentelemme kaikki kahviloissamme. Pidämme asiakkaita tärkeimpänä heti henkilökunnan jälkeen. Henkilökunnallamme pitää on myös aikaa jutustella ja kohdata asiakkaat aidosti. Haluamme antaa asiakkaillemme enemmän kuin kupin kahvia.”

Pupusaaren perustajat Linda Mustakari ja Juhani Kähönen.
Kahvila & Putiikki Pupusaaren perustajat Linda Mustakari ja Juhani Kähönen. Kuva: Pupusaari.

Tapiolan oma kahvila

Millainen kahvila Pupusaari Tapiolasta tulee?

”Mielenkiintoista nähdä! Museot tuovat mukaan monia muista kahviloistamme poikkeavia reunaehtoja. Tuomme taloon pupusaarimaisuutta kutsuvalla, houkuttelevalla tunnelmalla ja persoonallisella ilmeellä. Tavoite on, että Pupusaari ja museot ovat Tapiolan ihanin paikka, missä viettää aikaa. Aika näyttää, tuleeko kahvilasta nimenomaan tapiolalaisten oma olohuone vai hieman erityyppinen vaihtuvien museoasiakkaiden myötä.

Pupusaari Tapiolaan tulee noin 40 asiakaspaikkaa. Perusvalikoimamme on siellä sama kuin muissakin kahviloissamme. Näin voimme torjua hävikkiä ja keskittää helpommin ostojamme. Tarjolla on kahvilatuotteita, lounassalaattia ja -keittoa, aamiaissettejä, iltapäiväteetä ja niin edelleen. Kahvilalle tulee myös anniskeluoikeudet. Olemme ketteriä muokkaamaan tarjoomaa asiakkaiden toiveiden mukaan.”

Mitä uutta näet Pupusaaren tuovan Tapiolan kahvilatarjontaan?

”Pupusaari tuo Tapiolaan monipuolisuutta ja persoonallisen pilkahduksen. Tuomme myös kahvilapalvelut alueelle, jossa ei aivan lähistöllä ole muita kahviloita.”

Teksti Kahvila Pupusaaren ikkunassa.
Kahvila Pupusaari panostaa vahvasti asiakaskohtaamiseen. Kuva: Pupusaari.

Uusi aluevaltaus museokahvilana

Mitä, Linda, ajattelet museoyhteistyöstä?

”Todella mielenkiintoista! Soukassa olemme olleet lankakaupan yhteydessä ja yhteistyö on sujunut oikein hyvin. Toivon hyvää yhteistyötä myös museoiden kanssa yhteisen tavoitteen eteen.”

Millaisia tuotteita teillä on erityisesti Museo Leikin asiakkaille?

”Ruokafilosofianamme on, että lapset syövät samaa kuin aikuiset. Brekusetit ovat lapsiperheiden keskuudessa todella suosittuja, ja ne – kuten muutkin tuotteemme – ovat räätälöitävissä lapsille. Lapsille saa kaikki annokset puoleen hintaan puolikkaan kokoisena. Brunssin hinta on 1€ per ikävuosi 12 vuoteen saakka.

Museon synttärivieraille tarjoamme hauskoja ja nostalgisiakin synttäripaketteja, jotka on suunniteltu lapset edellä. Valikoimassa on neljä kohtuuhintaista menua, jotka ovat saaneet nimensä Tapiolasta: Aarnimaa, Silkkiniitty, Ankkalampi ja Menninkäisen metsä. Jokaiseen kuuluu jotain suolaista ja jotain makea sekä popcornit, lihapullasiili, Carneval-keksejä ja mehua. Lisäksi synttäriruokailuihin kahvilassamme kuuluu aina onginta.”

Miten muuten huomioitte lapsiasiakkaita?

”Kohtaamme lapset aidosti ja tuomme heille palvelua: kysymme lapsilta, mitkä olisivat parhaita herkkuja synttäreille. Pupusaari Tapiolassa on myös leikkipaikka lapsille.”

 

Pupusaari Tapiola avaa ovensa 9.4.2022 klo 9. Lämpimästi tervetuloa!

 

Hanna Jussila, amanuenssi

Vieraile Pupusaari Tapiolan sivuilla.

Tykkäsitkö artikkelista?

Jaa Facebookiin
Jaa Twitterissä
Jaa Pinterest
Jaa Whats App