Uuden Lelumuseon näyttelyn suunnittelijaksi helsinkiläinen Good Kombo

 

Lelumuseo Hevosenkengän näyttelyuudistuksen kumppani on helsinkiläinen näyttelysuunnittelutoimisto Good Kombo. Toimisto on suunnitellut näyttelyitä muun muassa Päivälehden museolle, Merikeskus Vellamoon ja HAMiin. Viimeisimpänä Kombo on työskennellyt Kansallismuseon Toista maata -perusnäyttelyuudistusosan parissa.

Kombon mottona on suunnitella sellaisia tiloja, jotka herättävät tunteita, jotka keskustelevat ja jotka laittavat ajattelemaan. Lelumuseon näyttelyuudistuksesta uusiin tiloihin Kombon Johannes Nieminen toteaa näin:

”Unelmatyö suunnittelijalle. Museo, jota yleisö aikoo nuolla. Museo, jonka esineitä yleisö haluaa halata. Museo, jonka yleisö ei osaa lukea. Museo, jonka yleisö ei tule noudattamaan ensimmäistäkään ohjetta. Museo, jonka yleisö on ennakkoluuloton, kriittinen ja lahjomaton!”

Lelumuseo Hevosenkenkä uudistuu ja muuttaa uusiin tiloihin vuosien 2021 – 2022 aikana. Uusi Lelumuseo, leikin ja lelun ihmemaa, avataan arviolta keväällä 2022 osoitteessa Ahertajankuja 3. Lelumuseon uudistusta tukee Suomen kulttuurirahasto Museovisio-apurahalla.