Museo Leikin kulisseissa 30.9.2023

100 vuotta täyttävän Museoliiton Museon kulisseissa -juhlapäivänä 30.9. kurkistetaan museotyön saloihin ja päästään paikkoihin, jotka ovat normaalisti yleisöltä suljettu. Museo Leikin työpajoissa rakennetaan omaa minimuseota ja leikitään museologia. Kokoelmakierroksilla unboxataan kokoelmien aarteita ja ihastellaan esineitä laidasta laitaan. Päivän huipentaa Espoon musiikkiopiston viuluryhmän Serenadeja museoille -esitys! Ohjelma sisältyy pääsylipun hintaan.

OHJELMA

MINIMUSEO -TYÖPAJA klo 11-13
Jos sinä perustaisit oman museon, mitä siellä olisi esillä? Olisiko se lelumuseo, taidemuseo, dinosaurusmuseo, sukkamuseo, vai joku muu? Syyskuun ajan Museo Leikissä juhlitaan kaikennäköisiä ja -muotoisia museoita! Minimuseo-työpajoissa voit suunnitella ja toteuttaa oman minimuseosi ja halutessasi osallistua yhteisen Megamuseon rakentamiseen.

MEGAMUSEON AVAJAISET klo 13
Minimuseoista rakentuvan Megamuseon avajaisia vietetään klo 13 mehu- ja keksitarjoilun kera museon pajassa.

UNBOXATAAN MUSEOKOKOELMAT! klo 11.30, 12.30 ja 14.30
Kokoelmatilakierroksella museonjohtajan johdolla kurkistetaan, mitä kaikkia aarteita museon kokoelmista löytyykään, max 8 hlö (ilmoittautuminen kassalla)

SINUSTAKO MUSEOLOGI? -TYÖPAJA klo 14-16
Työpajassa tutustutaan museotyöntekijän tehtäviin. Aluksi valitaan lelu tai muu lapsuuteen kuuluva esine, joka luetteloidaan, puhdistetaan, valokuvataan ja lopuksi asetellaan vitriiniin.

SERENADEJA MUSEOILLE! klo 15.30
Espoon musiikkiopiston EMOn 8-13-vuotiaiden viuluryhmä esittää. Opettajanaan Sirkka Kuula.

MUSEO LEIKIN YSTÄVIEN HATTARAKIOSKI klo 12-15

PLAY CAFE TARJOILEE KAHVILAHERKKUJA KOKO PÄIVÄN AJAN

Päivän aikana innostamme sinua pohtimaan, mitä Museo Leikin tulisi tallentaa nykyajan leikeistä ja leluista, ja mistä aiheesta sinä haluaisit näyttelyn Museo Leikkiin?

Museon asukkaita_Christian Jakowleff