Leikkiviikko ti-su 18.-23.4.2023

Leikkiviikkoa vietetään Museo Leikissä seuraavanlaisella iloisen mahtavalla ohjelmalla:

TI-PE 18.4.-21.4.
KLO 15 LEIKKITUOKIO
Anna leikin viedä! Leikkituokion aikana kokeillaan vanhoja ja uudempia yhteisleikkejä.

KLO 12-17 LELUSUUNNISTUS
Testaa lelutietosi hauskalla non stop Lelusuunnistuksella, jonka vastauskupongilla osallistut museokaupan tuotepalkinnon arvontaan.

KE 19.4.
KLO 17 LEIKIN VOIMA JA TAITEEN TARINA
Tilaisuudessa tutustutaan kahteen ajankohtaiseen kirjaan. Marjatta Kalliala kertoo kirjastaan ”Paras leikkini”, joka pohjautuu satoihin erilaisia leikkejä kuvaaviin kirjoitettuihin muistoihin. Sinikka Kuosmanen vuorostaan esittelee väitöskirjaansa ”Taidetarina: Tutkimus varhaiskasvatuksen taidekasvatuksesta”. Esittelyjen jälkeen keskustellaan yhteisestä teemasta. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Museo Leikin Ystävät Ry:n kanssa. Tilaisuutta moderoi Museo Leikin museonjohtaja Johanna Rassi ja Museo Leikin Ystävät Ry:n puheenjohtaja Juha Säkkinen

TO 20.4.
KLO 17 LAPSUUSMUISTOJA MAAILMALTA
Monikulttuurisista lapsuusmuistoista tietokirjaa tekevä Liisa Lauerma haastattelee espoolaista Melody Naghmeh Karvosta lapsuudesta 1950-60-lukujen Iranissa. Haastattelun jälkeen on mahdollista osallistua Museo Leikin päänäyttelyn dialogiseen opastukseen. Opastuksella voi jakaa omia muistojaan näyttelyn teemoihin ja ilmiöihin liittyen.

PE 21.4.
KLO 9.30 JA 10.30 LEIKKISÄ AAMUNAVAUS
Leikkisässä aamunavauksessa leikitään ja hassutellaan yhdessä aikuisen kanssa hyödyntäen vuorovaikutteisia tekniikoita ja erilaisia leikin välineitä. Ohjattu leikkituokio tukee lapsen kielellistä, motorista ja sosiaalista kehitystä. Leikkituokio on suunnattu 1-3-vuotiaille lapsille oman aikuisen seurassa, sen kesto on noin 15 minuuttia ja se on avoin kaikille.

LA-SU 22.-23.4.
KLO 10-17 PONIEN KEVÄTHULINAT
Lauantaina ja sunnuntaina on vuorossa ponimaista ohjelmaa. Katso tarkemmin täältä.

Muutokset ohjelmaan mahdollisia. Ohjelma sisältyy pääsylipun hintaan, jollei toisin mainita.⁠ Museo on ilmainen alle 18- ja yli 70-vuotiaille.

Pojat Ruutuhyppy -näyttelyssä. Kuva Ella Karttunen/ Museokortti